Eigen locatie

Trainen in Frankrijk

De rol die de locatie speelt in het trainingstraject, wordt soms onderschat. De sfeer, de werkruimte en de omgeving moeten zorgen dat deelnemers aan een training zich ontspannen en veilig voelen. Trainingen worden in de regel verzorgd op externe locaties in Nederland of België.

Maison Maïtre

Entre les Ponts beschikt in Frankrijk over een eigen stijlvol landhuis voor het geven van trainingen aan groepen van maximaal acht personen. Het Maison Maïtre ligt op 230 kilometer vanaf de Nederlandse grens in het departement Aisne in de streek Thièrach. Hoofdstad van het departement Aisne is Laon, met zijn prachtige kathedraal, pittoreske binnenstad, gesitueerd op een groot strategisch liggend plateau. Laon is de dichtstbijzijnde grote stad. Langs het terrein van het uit 1890 daterende landhuis stromen twee rivieren: de L’Oise en Le Thon. Deze twee rivieren hebben ons mede geïnspireerd voor onze bedrijfsnaam Entre les Ponts.

Authenticiteit, rust en sfeer

Een belangrijk begrip in de trainingen van Entre les Ponts is authenticiteit. Die authenticiteit vind je ook terug op onze trainingslocatie in Frankrijk. Het huis is symmetrisch gebouwd met aan beide zijden van de hoofingang, hoge klassieke kamers, stoere lambrisering en met ornamenten gedecoreerde plafonds. Het gevoel van authenticiteit, sfeer en rust wordt versterkt door twee open haarden waarbij je na een intensieve trainingsdag heerlijk kunt relaxen, gewelfde kelders, een gevarieerde tuin van 8500 vierkante meter, een ruim terras met uitzicht over de valleien van L’Oise en Le Thon en de rivier in de nabijheid. In de kamers op de begane grond vinden de trainingen plaats. De nacht breng je door in een karakteristiek Frans hotel op vijftig meter van het huis.

Geschiedenis

Het verhaal wil dat de Romeinen hun oog al lieten vallen op de strategische plek bij de rivieren. Het is waarschijnlijk dat ze daar een legerplaats hadden. Zeker is dat een adellijke familie er in 1890 een voornaam huis bouwde. Het bijgebouw voor de bedienden getuigt van een zekere welgesteldheid. Overblijfsel uit de Eerste Wereldoorlog is de bunker op een hoger gelegen deel van het terrein waarin de militaire staf van het Franse leger een hoofdkwartier had gevestigd.

Omgeving

De streek is heuvelachtig. Het glooiende landschap ademt de typische Thièrache sfeer uit met zijn omheinde percelen en talrijke heggen. Uitgestrekte weilanden met grazende koeien winnen het van de akkerbouw. De trots van de streek is de Maroilles, een kaas waarvan je de smaak niet licht vergeet. Het huis van Entre les Ponts ligt op 50 minuten rijden van het historische Reims, 10 minuten later ben je in Epernay, “het hart van de champagne”.

Welkom

De deuren van ons huis in Frankrijk staan voor jou open. Je bent van harte welkom.