Telefonisch contact

Telefonisch contact

Mensen worden privé en zakelijk regelmatig aangesproken via telefonische contact. De frequentie en de stereotype benadering waarmee dat gebeurt, schrikt soms af. Niet zelden wordt de beller met een kluitje in het riet gestuurd. Verloren moeite voor alle partijen. Het cliché van de beller die braaf wacht tot de gesprekspartner tijd heeft en zich dan laat afschepen met een volgende afspraak, gaat niet op voor de deelnemers die onze training volgen.

Streven naar kwaliteit.
In onze visie vereist telefonische contact kwaliteit en continuïteit. Bovendien is het een instrument dat persoonlijk en to the point moet zijn. Niet met hagel schieten, maar proberen met een gericht schot de roos te raken.  De investering in de kwaliteit van het gesprek is bepalend voor het resultaat. Daarom bieden we een training aan die de diepte in gaat en de nadruk legt op het centraal stellen van de gesprekspartner: bellen is luisteren.
Het aan tafel krijgen van een serieus geïnteresseerde gesprekspartner is de doelstelling. Daarom is de kwaliteit van het gesprek uiterst belangrijk.

Kernbegrippen in de training.
De training telefonisch contact vindt plaats op de werkplek en beslaat minimaal drie dagdelen met tijdsintervallen tussen de trainingen. Het maximaal aantal deelnemers is twee. Ze trainen onder meer in het voorbereiden van een agenda, de toon van een gesprek, het in kaart brengen van een organisatie, het formuleren van concrete vragen, het vastleggen van afspraken en het efficiënt plannen van bezoeken.
Authenticiteit is een belangrijk element in de training. De eigenheid van de deelnemer is een belangrijk instrument waarop een persoonlijk telefoon-script wordt samengesteld. Door naar jezelf te luisteren, word je je bewust van de sterke en de minder ontwikkelde kanten. Tijdens de training worden gesprekken opgenomen en bespreken we de opbouw van die gesprekken. Zo vergroot je het zelfvertrouwen en daarmee de geloofwaardigheid tijdens het bellen.

Hoog rendement.
We maken verschil in ‘koud bellen’ en telefonisch relatiebeheer. Voor elk van die opties is een training ontwikkeld, maar het gaat in beide gevallen om hetzelfde: een zo hoog mogelijk rendement.
Het doel is:
• Het maken van afspraken met beslissers
• De deelnemer laten functioneren als gelijkwaardig partner van de klant
• De gesprekspartner bewegen zich inhoudelijk en positief voor te bereiden op de afspraak
• Streven naar duurzaam contact

Wie niet van zichzelf overtuigd is, kan een ander ook niet overtuigen.

Gegevens telefonisch contact
  • Aantal deelnemers : 1 of 2
  • Traniningsvorm        : minimaal 3 sessies van 4 uur met interval
  • Doelgroep                  : mensen die in het verleden een training van Entre les Ponts hebben   gevolgd
  • Locatie                         : op eigen werkplek of op locatie van trainer
error: Inhoud van deze site valt onder copyright !!